Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ArchEX (Arch Linux) 64 bit with LXQt and kernel 4.10.3-1-ARCH – Build 170318

WHAT IS ArchEX?
ArchEX 64bit is a new (170318) Linux live DVD based on Arch Linux. Arch motto is KISS (Keep It Simple Stupid). ArchEX uses kernel 4.10.3-1-ARCH and the LXQt Desktop environment. LXQt is a lightweight Qt desktop environment. It will not get in your way. It will not hang or slow down your system. It is focused on being a classic desktop with a modern look and feel.

INSTALLED SOFTWARE
Among many other programs, Firefox, Gimp, GCC, Wicd and GParted – see this package LIST.

READ MORE....