Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Retrorange pi 4.0 kommer på svenska

"Den här texten är kopierad i sin helhet från smartcomputer.se, min egen sida"

Så ni får ge fan i att klaga på översättningen, för den kommer nämligen härifrån. Antar det är mycket möjligt att jag som ende svensk sitter med denna version av mjukvaran just nu eller betan.

För er som inte vet, så är mjukvaran en portad version av retropie som fungerar på rasperry och pc som gör det möjligt att emulera gamla tvspel.

Denna version fungerar dock inte på raspberrys, utan på orange pi en kinesisk raspberry pi klon mer eller mindre. Och skillnaden mellan version 3.0 och 4.0 är imponerande.

Överallt ser man tweaks, samt förbättringar och emulatorer som fungerar bättre än i tidigare versioner och spel som flyter på mycket bra.

Utvecklarna, verkar ha gjort ett gediget jobb denna gång. Fantastisk mjukvara som snart är tillgänglig för allmänheten.

Jag tror att vi inom några år kommer se minimala enkortsdatorer överallt. Redan nu kan du använda en som TVspel/ media center eller skoldator etc.

Går även att använda till en uppsjö av galna projekt, det är bara fantasin som sätter stopp.