Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ExLight 64 bit Linux with Enlightenment 0.20, kernel 4.13.0-16-exton and Refracta Tools (create your own Ubuntu live installable system)

CREATE YOUR OWN Ubuntu live installable system with Refracta snapshot

WHAT’S NEW IN ExLight VERSION 171112?
1. ExLight is now based on Ubuntu 17.10 (alias Artful Aardvark) and Debian Buster/Stretch.
2. I have upgraded the Desktop environment Enlightenment ("Beauty at your fingertips") to version 0.20 (from 0.19).
3. I have replaced kernel 4.9.0-11-exton with my special kernel 4.13.0-16-exton corresponding Kernel.org’s stable kernel 4.13.4.
4. ExLight’s ISO file is now a ISO-hybrid, which means that it can very easily be transferred (copied) to a USB pen drive. You can then even run ExLight from the USB stick and save all your system changes on the stick. I.e. you will enjoy persistence!
5. Another big improvement is that ExLight can run from RAM. Use Boot alternative 4 (load to RAM). When the system has booted up you can remove the disc (DVD) or USB stick. You’ll need at least 2 GB RAM to run ExLight that way.
6. The installation program Ubiquity (Ubuntu’s live installer) has been replaced with Refracta Installer. Very simple to use! A new user (your user) will be created during the installation process. The reason for the replacement is that Ubiquity is a bit too complicated and that the program crashes once in a while.
7. I have installed Nvidia’s proprietary graphics driver 384.98.
8. I have added seven animated wallpapers.
9. MOST IMPORTANT: I’ve added Refracta Snapshot, which make it possible for you to create your own live installable Ubuntu system. I mean change everything to your liking, fire up Refracta Snapshot and wait 3 – 5 min until your new ISO is ready!

SCREENSHOTS
ExLight – running Refracta Snapshot: http://exlight.exton.net/exlight-running-refracta.jpg
ExLight running in VirtualBox: http://exlight.exton.net/exlight-deskto ... 171112.jpg
ExLight running Spotify: http://exlight.exton.net/exlight-running-spotify.jpg
ExLight running Samba: http://exlight.exton.net/exlight-running-samba.jpg
ExLight running in VMware: http://exlight.exton.net/exlight-deskto ... 171112.jpg

READ MORE: http://exlight.exton.net/?p=117

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Softpedia 171116: ExLight Linux Distro Now Based on Ubuntu 17.10, Features Enlightenment Desktop

"ExLight Build 171112 is the latest update to the Linux distro, which is based on the recently released Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark) operating system, but also borrows some package from the upcoming Debian GNU/Linux 10 "Buster" repositories (a.k.a. Debian Testing).

The biggest change in this release is the replacement of the Linux 4.9 LTS kernel used in previous versions of the distribution with the more recent Linux 4.13 kernel series. ExLight Build 171112 runs a specially crafted kernel 4.13.0-16-exton based on upstream's Linux 4.13.4 kernel.

ExLight lets you build your own Ubuntu-based live system

The best thing about this ExLight release is that it ships with the Refracta Tools utility, which lets you build your own Ubuntu-based live system. You don't even have to install the distro to use Refracta Tools, and the entire process of creating a bootable ISO image won't take more than 5 minutes."

READ MORE: http://news.softpedia.com/news/exlight-linux-distro-now-based-on-ubuntu-...

LINUX.EXTON.NET