Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Softpedia 180402: You Can Now Run Arch Linux on the Raspberry Pi 3 Model B+ Computer with RaspArch

"RaspArch developer Arne Exton released today a new build of his Arch Linux-based operating system designed for Raspberry Pi single-board computers (SBCs), adding support for the recently launched Raspberry Pi 3 Model B+ computer.

Powered by the Linux 4.14.31 kernel and using the latest packages from the software repositories of the acclaimed Arch Linux operating system, RaspArch Build 180402 was especially created for Raspberry Pi Foundation's new Raspberry Pi 3 Model B+ single-board computer, but it can also be used on the older Raspberry Pi 3 Model B and Raspberry Pi 2 Model B SBCs.

RaspArch is a derivative of the Arch Linux ARM operating system, and it uses the lightweight LXDE desktop environment by default, along with popular Open Source applications like the Mozilla Firefox web browser, GIMP image editor, Yaourt graphical package management tool, and PulseAudio sound server. According to the developers, RaspArch is a ready-to-go ARM system."

READ MORE: http://news.softpedia.com/news/you-can-now-run-arch-linux-on-the-raspber...