Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Softpedia 180419: ExTiX, The Ultimate Linux Operating System, Is Now Based on Ubuntu 18.04 LTS

"If you can't wait for the Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver) operating system to come out and you want to try something different, we recommend taking the latest ExTiX release for a test drive.

ExTiX is dubbed the "Ultimate Linux System," and it's been updated earlier today by developer Arne Exton to version 18.4, based on Canonical's upcoming Ubuntu 18.04 LTS operating system. However, ExTiX is using the lightweight and modern LXQt 0.12.0 as default desktop environment instead of GNOME, and it's powered by the latest Linux 4.16.2 kernel.

After removing GNOME I have installed LXQt 0.12.0 said Arne Exton in today's announcement. Programs won’t crash or anything like that. And I haven’t discovered any bugs to report. While running ExTiX LXQt 18.4 live or from the hard drive you can use Refracta tools (pre-installed) to create your own live installable Ubuntu system. A ten-year child can do it."

READ MORE: http://news.softpedia.com/news/extix-the-ultimate-linux-operating-system...