Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

How To dual boot, triple boot or multiboot Linux with Windows in a simple way and be happy

In a instruction from 170707 I will show you how easy it is to have several Linux systems installed on one computer together with for example Windows 10. The configuration is so simple a ten year old child can do it.

BACKGROUND
Ubuntu and all Linux systems based on Ubuntu (such as Linux Mint) uses Grub2 as boot manager. Also Debian and most other Linux systems use Grub2. Grub2 works differently from the old Grub Legacy.

CONFIGURING Grub2 – Example for non-UEFI BIOS computers
One of my computers, an Acer Aspire 5750G from 2010, has a 750 GB hard drive and an external USB hard drive of 1000 GB. On that computer I have Windows 10 and twelve (12) different Linux systems installed. Of those twelve systems three are Android-x86 systems (AndEX Nougat and AndEX Marshmallow). In my instruction from 170707 I will describe step by step how I configured Grub2 in the easiest way possible.

READ MORE: http://www.exton.se/?p=1472

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tomasuus bild

Känns som 100 år sedan jag var aktiv här men funderar på att slänga in ett nytt Os på min dator. Har Windows 10, Lubuntu samt Backbox redan men ska ta bort backbox. Funderar på Android hur tycker du X86 varianten fungerar?

extons bild

Mycket bra!

Jag har några sådana själv. V g läs här: http://andex.exton.net

LINUX.EXTON.NET