Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ndiswrapper & INPROCOMM IPN 2220 trådlöst nätverkskort

Hej! Jag jobbade på en bärbar dator med INPROCOMM IPN 2220 trådlöst nätverkskort, men jag hittade inte en lämplig drivrutin för Linux. Så jag tog och installerade ndiswrapper och hämtade hem Windows XP drivrutinerna för datorn. Öppnade ndiswrapper och installerade ny drivrutin med neti2220.inf

Startade om datorn

Drivrutinen fungerade genom "Anslut till annat trådlöst nätverk..." med nm-applet efter att jag skrivit in det trådlösa nätverkets namn kom jag ut på internet. Då kunde jag även trycka på nm-applet och välja andra nätverk.

lspci

01:02.0 Ethernet controller: Linksys, A Division of Cisco Systems [AirConn] INPROCOMM IPN 2220 Wireless LAN Adapter (rev 01)

Jag hade aktiverat roaming läge så jag undrar varför nm-applet inte hittade nya trådlösa nätverk vid uppstart.

Med ndiswrapper kunde jag använda mig av Windows XP drivrutinen för det  trådlösa nätverkskortet och det fungerade utöver det jag nämnde bra.

/ Lyfang