Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fräschat upp lilldatorn

Min gamla Acer Aspire One började bli lite sunkig. Batteriet kass och fläkten skrek. Jag kollade lite på Ebay och hittade ett nytt, större batteri, ny fläkt och ett 2 GB ram. Det blev ganska bra, nu får den snurra ett tag till. Fläkten köpte jag ny från Tyskland för ca 60 Kr, Uppgraderings-ram köpte jag från England för ca 240 Kr och batteriet (6.600mAh istället för originalets 4.400 mAh) hittade jag åxå i Tyskland, för 230 Kr.
Jag känner mig rätt nöjd med att kunna uppgradera lill-datorn så pass billigt. Nu går den tyst och fint igen. Smile

Priserna inkluderar frakt.

Det man skickar efter från Tyskland kommer nästan lika snabbt som det vore inrikes-postat. England är nästan lika snabbt. USA går inte, därför att frakten därifrån kostar ofta mer än varan.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tomasuus bild

Ebay är fantastiskt, beställt massor med grejer från kina. Leveranstiden är cirkus en månad o från Tyskland ska jag beställa en speldator senare o ett elcyckelkit räknar med max en veckas leveranstid. Helt andra priser än på butiker i Sverige, o verkar säkert så länge man handlar av top rated sellers : ) För några år sedan hade jag en del problem med ebay, men inte längre handlat både batterier o hdd caddys o 64gb microsd kort för femtilappen.

tux-svens bild

Jag använder mig av PayPal för att betala. Det tycker jag känns säkert. De betalar tillbaka pengarna om man inte får sina varor. Jag känner mig helt lugn därvidlag. Smile

Jag har även köpt en del LED-lampor till bilen från Kina. De kommer fram så småningom, men det tar betydligt längre tid. Nån månad eller så..... Sad

Jag håller med dig tomasuu, Ebay har helt andra priser än i Sverige.

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

Lasps bild

Bra jobbat Tux Sven.

Att ta vara på de gamla och att våga köpa över gränser är numera väsentligt!
Speciellt för oss börjar bli lite äldre Wink

Men kom ihåg att det går att ta hem grejor från fjärran Östern fort!
Jag beställde en Telefon en fredagkväll från Kina, den var här på måndag fm.

Och när en grej kostar 299:- på Kjell och liknande. samma kort kostar i Kina 27:-
Om man då samfraktar kan det vara värt $20 i flyg!

andys bild

Jag själv köpte nyss 2st 4gb moduler från kina ddr2 de är inte värt att köpa nya i sverige för över 1000kr styck, beställde 2 st hynix för knappt 900kr ville egentligen ha samsung, men hynix är en stor tillverkare och dom funkar.
Paketet dök upp inom utlovad tid, i det låg 2st 4gb samsung.

vilket otrolig skillnad det blir att gå från 3gig ram till 8, dator är en 17 tums laptop 2ghz dual core från 2009 och man kan ställa sig frågan om det är värt att uppgradera när en ny 15 tims med 4gb kostar under 3k och ma får en 4 gigs ddr2 modul för under 400kr.

Men jag ser det som ett hus eller en bil, även om man kostar på nytt tak för 150 000 tusen så innebär det inte att det automatiskt blir värt 150k mer, men bruksvärdet ökar.
Eftersom det inte är några problem med datorn i övrigt och den fungerar bra med stor skärm så är det värt minnesuppgraderingen då den kan gå minst några år till, skulle den gå sönder så går minnen att sälja, dessutom får jag nu loss en 2gb till andra datorn iomed att den jag uppgraderade hade 1 + 2 gb.

Har inte haft något problem med eaby förutom engång när jag inte fick varorna då skapade jag ett case, säljaren svarade inte ens och jag fick tillbaka pengarna, paypal är smidigast ägs dessutom av ebay så det går inte att skylla på brist på sammarbete.

Att handla från Tyskland gör jag ofta det är EU = tullfritt samt så är frakten billigare än innom Sverige och snabba leveranser.
Nu köper jag oftast bildelar när jag handlar från Tyskland men principen är den samma och priserna i Tyskland är betydligt bättre samt att Mekonomen, Meca med flera verkar sälja luft då inget finns hemma utan måste beställas hem och då kan jag likväl beställa från Tyskland.

Kina beställer jag andra saker ifrån och det fungerar bra liksom även ebay gör men det kräver ofta att man gör sim hemläxa först så man vet vad man köper.

Även min gamle far beställer från utlandet och om även många äldre kan anpassa sig så lär lär de svenska skattesatserna samt mellanhänderna göra det svårt för många svenska företag i förlängningen.

andys bild

mister-auto.se är bra också för bildelar, man beställer på en svensk sida.
Beställt mycket därifrån.

Beställer en del grejer från kina, men när det gäller bildelar så är produkter av känt märke så billiga på nätet att jag oftast köper något av dem.

Beställer aldrig något från mekonomen om det tar längre än en dag att få hem, meningen med att gå dit är att få delar direkt eller med kort varsel inte vänta en vecka.

Jag håller med.
Det enda varuhuset med bildelar som har delarna på hyllan direkt är biltema, vilket gör att är det bråttom så är det bara att hoppas att det finns på biltema.
Mister-auto har oftast haft lång leveranstid när jag beställt därifrån, tyskland har snabbare leveranser.
Det finns svenska sidor även från tyskland t.ex http://www.bildelaronline24.se/
Att beställa bildelar från Kina kan inträffa men då är det oftast andra detaljer som plast-clips, utbytes media anläggning, backkamera mm.
Tyskland har många underleverantörer till bilindustrin i landet och därför finns det mycket reservdelar till bra pris och snabba leveranser.